Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Bebisar är så sjukt roliga.

publicerat i Allmänt, Cornelis;
Torsdag. Idag är det prick två veckor sedan jag låg och hade väääldigt ont för att sedan få möta Cornelis för första gången. Idag var vi med honom på BVC för att väga - 3 kilo väger han nu!!! Hade inte vågat hoppats på det. Vi fick höra att man kan förvänta sig att två veckor gamla bebisar ligger på samma vikt som vid födseln, men vår kille har alltså gått upp nästan 500 gram på dessa veckor. Han hade kanske mycket att ta igen från fosterlivet, vad vet jag... En jäkla aptit har han allafall! ♥
En bild på Cornelis med sina fastrar som besökte oss för några dagar sedan. Så fint att se dem ihop. Det värmer verkligen i hjärtat att se hur många som är glada att han är här och vill träffa samt vara med honom. Tjejerna ovan är helt betuttade i honom.
En annan som också varit på besök är Cornelis gammelfarmor ♥ Här var han bara fyra dagar gammal.
Men alltså, bebisar... Hur jäkla roliga är dom inte?! Hur många gånger lilla killen i bild ovan har fått mig och Jonas att kikna av skratt under tiden vi haft honom kan jag inte ens svara på. Är det inte att han misslyckas med en nysning och lixom bara gör ifrån sig ett högt skevt läte istället för 'Aaaaatchooo', så är det hans extremt uttrycksfulla minspel när vi dansar med honom. Imorse vid blöjbytet kunde vi inte annat än skratta heller när han både bajsade ner hela skötbädden, kissade på sig och kräktes - allt under minuten han var blöjfri.
Bilderna ovan på mig och bebis är från ett cafébesök för några dagar sedan. Alltid lika svårt när de börjar skrika offentligt och vill amma. Dels ska man täcka bröstet, dels ska man se till att lillen inte får sol på sig och dessutom inte kvävs under filten. På detta ska man också behålla något slagt lugn och inte alls utstråla hur stressad man egentligen blir över att ens bebis skriker som en stucken gris. Haha ♥
Om någon har något att dela med sig om offentlig amning får ni gärna kommentera! Kram!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh underbara bebistiden :). Passa på att njuta även om det är ett mantra man mest hör :).

Angående offentlig amning, tycker jag inte du ska känna att du behöver skymma dig, sätt dig och amma du det lilla man ser är bebisens huvud och den som bryr sig över en sån sak (andra än en själv) är faktiskt verkligen märkliga figurer man ser mer av en tjej i bikini än en tjej som ammar <3. Amma på du, kolla in #dukanammahär på instagram samt amningshjälpens sida :)

Svar: Tack för din fina kommentar! Jättekloka ord, tar verkligen åt mig åt dina goda råd!
Och tack för tips på sidor att kolla in!
Kram! <3
Rebecka Lindström

2:a kommentar, skriven , av Karina:

I början var jag jätte nervös när jag gick ut med min nyfödde son eftersom jag inte ville amma offentligt, och för mig blev det verkligen en stressmode när han blev hungrig. Jag letade fort efter ett amningsrum men hittade aldrig ett, det slutade med att jag fick amma offentligt. Jag var som sagt super nervös över vad folk skulle tänka, men ju mer jag ammar offentligt, desto mindre bryr jag mig över vad folk ska tycka. Nu snart två månader efter hans födsel bryr jag mig inte längre, jag har ammat lite överallt, till och med på en buss där det var proppfullt med folk! Men då var det en liten krissituation eftersom mjölken jag hade pumpat ut var slut.

När jag vet att jag ska vara ute en hel dag brukar jag pumpa ut mjölk och ger honom nappflaskan vid "svåra" tillfällen. Jag satt en gång på tåget och han blev hungrig, då tog jag fort fram nappflaskan och matade honom. Hur smidigt som helst. :-)
Men från att ha varit super nervös inför offentlig amning, så bryr jag mig inte längre! :-)

Svar: Tack för din kommentar! Kloka ord!
Ja man kan ju inte sitta inne i flera månader bara för att man har en bebis, klart man sla ut och hitta på saker!
Smart det där med att ta till flaska ibland, tycker dock att manuella pumpar är rätt krångliga... Fick dock ett tips att man kan pumpa mjölk från ena bröstet när barnet suger på det andra!
Lycka till med din lilla bebis! Kram <3
Rebecka Lindström

Kommentera inlägget här :