Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Vår morgonrutin - Bebis snart 3 veckor gammal.

publicerat i Allmänt, Cornelis;
Halloj  Hoppas du som läser mår bra! I detta inlägg tänkte jag visa hur en typisk morgon/förmiddag kan se ut nu när Cornelis snart är 3 veckor gammal. 
Såhär sover vi om nätterna. HUR GOSIGT?? Men hur mysigt det än är att ligga intill den här mjuka lilla minikroppen så har det här med nätterna varit lite av ett ångestmoment för mig. Har tyckt det varit jobbigt att sova när han sover eftersom jag då inte kan ha koll på så att han mår bra och andas... Sen har det här med babynest placerat mellan mig och Jonas INTE funkat. Cornelis vill sova intill mig, och gärna på sidan som i bilden ovan. Har haft lite ångest över detta också eftersom varken samsovning eller sidoläge på spädbarnet är det som rekommenderas... Men vad ska man göra!?
Hur som helst - cirka klockan 06.00 varje morgon efter en relativt sömnlös natt tar Jonas ut den pigga lilla bebisen till soffan där de småpratar och myser lite. Jag sover då vidare några timmar. I kylen väntar en flaska med utpumpad mjölk jag åstadkommit från kvällen innan som Jonas ger honom när han börjar skrika.
När mjölken i flaskan är slut och bebis är hungrig på nytt kommer Jonas in med honom igen till mig i sovrummet för lite morgonamning. Jag är då ganska utvilad. Rullgardinen åker upp för att signalera "nu är det dag" - detta i hopp om att Cornelis ska lära sig göra skillnad på dag och natt. Sen blir jag serverad frukost på sängen. Lite lyxigt ska det väl ändå få vara att amma när man är rätt så låst där man sitter, haha.
När frukosten är uppäten och bebis färdigammad passar vi på att ta honom till skötbordet medan han fortfarande är mätt och medgörlig. Där hänger vi en stund och larvar oss inför vår son. Han får magmassage som ska motverka magont samtidigt som vi sjunger en påhittad sång. Vi ger honom även D-droppar, rengör ansikte och hals från intorkad mjölk, smörjer in torra partier på hans kropp, byter blöja samt klär på honom kläderna för dagen. Under denna stund har han garanterat kissat ner skötbäddsunderlägget, gullungen! 
Efter lite morgongos och ännu en amningsstund (eller två eller tre), springer jag till badrummet för en snabbdusch - det med betoning på snabb. Möjligen hinner jag få på mig lite mascara och borsta håret samt klä på mig också. Det har nu blivit dags att försöka komma ut på den dagliga vagnprommisen. Detta moment är kritiskt. När man precis tror allt är grönt för utgång behöver eventuellt en blöja bytas eller liknande... Känns allafall viktigt att komma ut då det gör oss alla tre gott att få frisk luft.
Det är Jonas uppgift att morgonkaffet bryggs och hamnar i våra termosar.
Här är känslan YES, vi kom ut trots allt!! Det brukar bli en ganska ordentlig promenad och Cornelis sover gott.
Möjligen slutar vi upp på nått mysigt fik/lunchställe. Idag t.ex. hamnade vi på City Sallad för lite lunch.
Oavsett om vi spenderar eftermiddagen på ett café, går i butiker eller strosar i en park så blir vi ute några timmar på stan allafall. När vi kommer hem igen har klockan oftast blivit cirka 16.00 och resten av dagen brukar vi då oftast spendera i soffan eller i sängen för mer gos.
♥ ♥ 

Taggar: baby, bebis, familj, fika, frukost, mamma, mammaledig, pappa;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av EM L:

Det låter som mysiga dagar!

Svar: Jomen det är det verkligen ♥ :)
Rebecka Lindström

2:a kommentar, skriven , av Johanna:

Åh vilket otroligt mysigt inlägg☺️💕

Svar: tack! gillar själv att läsa om andras rutiner (om mornar/kvällar osv) så det var roligt att göra!kram :) ♥
Rebecka Lindström

3:e kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Ha inte ångest över att han vill ligga nära dig. Alla mina tre barn har sovit på mig de första två månaderna. Behovet att ligga nära på det sättet försvann i takt med att de blev äldre.

Svar: tack för din kommentar! känns skönt att höra att andra gör likadant! att lägga ett nyfött barn i en spjällsäng känns ganska avlägset faktiskt.kram! :)
Rebecka Lindström

4:e kommentar, skriven , av Linnea:

vilket supermysigt inlägg :)

Svar: Tack snälla <3
Rebecka Lindström

5:e kommentar, skriven , av ullie:

låter hur mysigt som helst tycke ja närhet behövs myscket men ja har varit rädd o sova så man inte lägger sej på dem

Svar: Ja det är svårt alltså, men så så mysigt med samsovning ändå😍
Rebecka Lindström

6:e kommentar, skriven , av Hanna:

Vilket fint inlägg! Min största dröm är att bli tillfälligt frisk (är kroniskt svårt sjuk) för att en dag kunna skaffa barn. Tänk att få hålla sitt egna lilla barn i famnen! Det drömmer jag om. Kram

Svar: Tack fina du! Och jag önskar dig all lycka med familjebildandet❤️ Det är ju så bra, för att på ett eller annat sätt kan man få sig ett barn i Sverige idag, finns så mycket möjligheter!
Stor kram
Rebecka Lindström

7:e kommentar, skriven , av Matilda Temiz:

Åh vilken bra rutin ni har! Låter hur mysigt som helst. Må inte dåligt över att din lilla bebis sover bredvid dig, min dotter har sovit bredvid mig nästan varje natt sedan hon föddes. Redan från BB-tiden har hon sovit så, och personalen där hjälpte till och med mig att ha henne så. Babynest mellan mig och min man var också omöjligt. Vi har börjat försöka lära henne att sova själv nu och det går bra, hon är 4 månader nu :) kram på dig!

Svar: Skönt att höra att det förr eller senare funkar för bebisar att sova själva😁...
ändå så så mysigt med samsovning! Inte alltid de kommer vilja sova mellan mamma och pappa lixom, haha!
Kram
Rebecka Lindström

Kommentera inlägget här :