Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Barnmorskebesök vecka 36

publicerat i Allmänt, Graviditet nr 1;
Från en solig dag i Stadsparken förra veckan.
Halloo! Lite kvällsbloggning. Imorse var jag hos barnmorskan. Det gick väl fint men, mag-måttet eller sf-måttet hade inte ökat något sedan förra besöket för två veckor sedan. Kändes ju inte så kul, man vill ju gärna att allt ska vara heeeeelt perfekt när det kommer till ens graviditet. Ska nu dit på extrakoll om en vecka och om måttet fortfarande inte ökat måste vi upp och dubbelkolla tillväxten med hjälp av ultraljud. Men som barnmorskan sa, bebisen kan ha sjunkit längre ner i bäckenet och kan vara anledningen till att måttet är detsamma. Det viktigaste är ändå att barnet rör på sig, och det gör han ju... Men ändå, man vill gärna att INGET ska avvika det minsta i detta.
Har någon annan gravid/mamma varit med om liknande, att måttet avvikt eller avstannat på något sätt? 

Mag-uppdatering

publicerat i Allmänt, Cornelis, Graviditet nr 1;
Lilla efterlängtade pojke, i en hel månad till måste jag vänta på dig. Ibland är aktiviteten helt otrolig inne i magen. Nästan så man tänker "nu får du lugna dig lite".. Sen påminns jag fort om hur fantastiskt det är att jag faktiskt bär denna starka friska unge. Får inte för en sekund klaga. Det gör inget att bebissparkarna ibland gör ont. Oavsett hur deformerad magen än blir under korta stunder för att bebis sträcker på sig eller hur högt jag än hoppar för en överraskande spark - jag är bara så tacksam att det rör sig. När det inte rört sig på ett tag börjar jag direkt nojja och Jonas måste lugna mig. "Han vilar ju bara", försöker han säga medan jag lite lätt försöker buffa igång lillen för att få gensvar.
Uppskattar att lyssna till andra gravidas upplevelser. Få känna igen sig. Och så känslig man är sen. Det räckte med att en tjej på Youtube jag följer berättade just hur hårda sparkarna kan vara så att man nästan blir rädd av det oförberedda - då började jag gråta. "Så känner jag OCKSÅÅÅÅ"..... Haha, inte lätt. Och appropå magbilderna ovan, det ser ju nästan sjukt ut vilken kula man får. Men så naturligt det ändå är. Knäppt ändå det här med gravida magar.

Ny vecka!

publicerat i Allmänt, Graviditet nr 1;
Ny vecka! Och den har börjat bra. Alltså förlåt, men mina frukostar... Hur gott ser det inte ut!?
Nu under ledigheten blir det mycket brödbak, jag har ju så mycket tid. Älskar att pyssla och ha mig i köket till sent om kvällarna, sätta en deg på jäsning över natten och vakna upp till något som bara är att slänga i ugnen på morgonen.
Frukosten är helig för mig nu. Under minst en timme ska den intas. Jag tar igen för alla gånger det sista året jag cyklat till jobbet i snö och regn med ett äpple i handen som frukost klockan sex på morgonen. Haha...
Utöver långfrukost har denna måndag även bestått i ett frisörbesök, häng på innegården, gym ihop med Jonas och balkongmiddag. Här poserar jag med mitt nyklippta hår!
Och mina kära Birkenstock - något annat får jag inte på fötterna just nu...
Rebecka out