Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Gravidlistan

publicerat i Allmänt, Graviditet nr 1, Listor;
Här kommer min gravidlista! Listan kommer från UnderbaraClaras blogg och jag har ändrat lite på frågorna. Några av frågorna har jag tagit från Elsa Billgrens blogg också! 
När blev du mamma?
Jag blev mamma den 29:e juni 2017 till min älskade Cornelis, en vecka före beräknad födsel. Jag var 23 år gammal. Bästa dagen i mitt liv när han föddes <3
När fick du reda på att du var gravid?
Den 26:e oktober 2016. Var gravid i vecka 4 då.
Tog det lång tid innan du blev gravid?
Nej det gick fort vilket jag känner oerhörd tacksamhet för.
Hur många barn har du?
Jag har en son på två månader.
Var graviditeten planerad?
JA!! Asså verkligen! Hade längtat efter barn sen jag var nitton men pluggade till sjuksköterska först. Slutade dricka alkohol ett bra tag innan och åt folsyra i minst ett år innan jag blev preggo.
När berättade du om graviditeten?
Sekunden efter att graviditetstestet visade positivt berättade jag för Jonas. Var i vecka 16 när vi berättade för våra familjer och i vecka 20 när jag berättade för kollegorna.
Hur många barn vill du ha?
Tre!
Tätt ihop eller långt isär?
Vill ha ett syskon tätt ihop med Cornelis. Sen en sladdis när vi börjar närma oss 30.
Har du oroat dig mycket under graviditeten?
Ja. Först när resultatet på KUB-testet inte var så bra och jag jämförde min sannolikhetssiffra för kromosomavvikelse med alla andra. Sen oroade jag mig för att barnet tog skada av hur jag stressade runt på jobbet, sprang mellan alla patienternas rum och hade så mycket i huvudet att jag knappt kunde komma ihåg vad nån hette. Var aldrig rädd för förlossningen.
Hur var graviditeten?
Enkel ur ett fysiskt perspektiv måste jag ändå säga. Visst, jag var jävligt illamående i början, halsbrännan höll på att ta kål på mig och jag hade svårt att ta mig upp ur soffan i slutet, men annars kunde jag i princip hoppa på cykeln och cykla ner till stan som vanligt dagen innan barnet föddes. Lite nedstämd var jag tidigt i graviditeten på grund av en jobbig sak som hänt mig innan. Och själva illamåendet tog ner mig en del också, så sjukt trist att inte ha någon aptit... Men mackor med smält ost gick ner allafall!
Gillade du att vara gravid?
Ja! Jag kände mig fin med min mage. Men tyckte framförallt om att vänta barn, gå igenom alla milstolpar ihop med Jonas. Som när magen började synas, första sparkarna, passera vecka för vecka i graviditeten. Men jag var så sjukt sjukt sugen i slutet av graviditeten att den skulle ta slut och han skulle komma, få se hans lilla ansikte osv <3
När kände du bebisens första sparkar?
Samma dag jag gick in i vecka 18. Åå.. Och som han skulle komma att sparka sen...
Visste du vilket kön det skulle bli?
Vi tog reda på könet, ja. När jag fick reda på att jag väntade en pojke blev allt mer verkligt. Det var inte bara en bebis vi väntade.
Hur många ultraljud gjorde du?
Tre. Ett i vecka åtta för min egen skull, kub-ultraljudet i vecka 13 sen RUL i vecka 20. Fantastiska upplevelser varje gång.
Hade du sammandragningar?
Nja, några lätta ibland från vecka 35 i sånna fall. Dagarna innan C kom fick jag ordentliga ilningar i ljumskarna och hade svårt att stå upp för länge pga tryck- och tyngdkänsla. Men det är väl så naturen tänkt det, att man inte ska palla jäkta omkring för mycket innan man ska klämma ut en unge.
Hur var förlossningen?
Häftig! Har såklart aldrig varit i närheten av sån smärta som under förlossningen men minns ändå upplevelsen med en enorm värme och glädje. Speciell dag, minst sagt <3
Har du fått bristningar?
Japp, mörka sträck på brösten men jag gillar dem för det kommer påminna mig om tiden då jag ammade mitt barn. Har jag nämnt att jag är sentimental?
Hur var första bebistiden?
Det gosigaste jag varit med om. Dör fortfarande lite varje gång jag lyfter upp honom och pussar hans lilla ansikte. Det har också varit så jäkla kul. Jag och Jonas leker med honom, låtsas att han kan gå och prata. Har aldrig skrattat så mycket ÅT någon som jag skrattar åt mitt barn, hehe. Men jag var inte beredd på att det skulle vara så jobbigt att ta hem en nyfödd, haha. Första tiden präglades också av mycket oro för min bebis. Jobbar mycket på att njuta mer. Var så nojig att sova med Cornelis bredvid mig i början men numera längtar jag till vi ska gå och lägga oss för det är så nedrans himla mysigt.
Hade du bestämt namnet innan?
Namnet Cornelis stod klart för både mig och Jonas flera år innan han föddes. Det finaste killnamnet jag vet. Vi har redan ett flicknamn bestämt också om vi någon gång får en dotter, och det namnet bärs inte av många kvinnor i Sverige... 
Ett råd till blivande mödrar:
Är ingen expert, lär mig fortfarande hur det är att ha ett barn. Igår lärde jag mig att man inte kan spendera flera timmar ute på stan utan extra ombyte till sin bebis exempelvis. Men, om du planerar att amma, se till att ha en vattenflaska nära till hands för man måste dricka minst 3 liter om dagen. Och försök gå ut i solen, det gör dig gott. Dock har jag haft väldigt svårt att komma ut för jag har en bebis som skriker så fort han hamnar i vagnen... Och ät frukost, lunch och middag! Det är viktigt! Och jo, ett till råd: kom ihåg att du som mamma är fantastisk och att du bara kan göra ditt allra bästa <3

Taggar: gravid, graviditet, gravidlista, mamma;

Kommentera inlägget här :