Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡

Tid ihop med sin partner.

publicerat i Allmänt, Personligt;


Hej kära läsare! Här kommer ett stycke bilder från vår dag.
❤️


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till min stora lycka smsade Jonas vid 10-tiden imorse när jag och Cornelis var på Öppna förskolan att han gärna åt lunch med oss på stan. Vi hade inga andra planer så jag blev såklart superglad! Det var bara att stuva om planerna och smida nya. För att vi skulle hinna umgås lite bara jag och Jonas såg jag till att Cornelis fika leka av sig ordentligt så att han skulle sova i vagnen lagom till lunchen. På nått sätt tycker jag en liten lunch ihop kan räcka som egentid ihop med partnern, iallafall som livet ser ut just nu. Vi kunde prata ostört utan att behöva avleda med nån leksak vilket var skönt. 
Jag kan inte påstå att jag är i behov av nån längre tid ihop bara jag och J. Jag känner med andra ord inte att jag behöver åka iväg en hel helg från Cornelis för att få egentid ihop med Jonas. Tycker det fungerar som det är nu ändå. På mödravårdcentralen tröck dem väldigt mycket på det viktiga i att få till tid ihop med varandra och att inte ta den andre för givet när barnet anlänt. En relation behöver man arbeta med säger alla, och det förstår jag.
Ibland går det flera kvällar när vi umgås men ändå inte umgås (jag kanske bloggar och Jonas sitter med sitt). Då brukar jag få nog och känna att det är på tiden att vi planerar in något trevligt att se fram emot ihop. Det kan handla om att jag säger: Imorgonkväll lagar vi något lite godare ihop (med betoning på ihop) och ser en bra film efteråt. Då vet man under hela dagen att kvällen ska ägnas åt varandra och inga mobiler eller skit. Man får planera sånt tror jag, annars blir det inte av.

Det var några få men enkla ord om hur vi gör för att inte glömma bort varandra! 


När ska Cornelis börja på förskolan?

publicerat i Allmänt, Cornelis;
 

♡      ♡      
 
Här är Cornelis 4 månader gammal. Nu är han snart 10 månader!
 
En fråga jag ofta får är när Cornelis ska börja på förskolan. Det lutar åt att han börjar på förskolan hösten 2019, inte tidigare. Han kommer vara cirka 2 år och 3 månader då. Jag hoppas vi får plats på en förskola riktigt nära oss dit vi ska flytta, så att det är nära när vi ska hämta hem honom! Jag tänker att den hösten får han börja med några få timmar i veckan, kanske 10-15? Han är ju framåt av sig och inte blyg, så förhoppningsvis går inskolningen bra. Tror han kommer älska dagis, det gjorde jag som liten och vi är väldigt lika i sättet! Sen kommer han vara van vid förskole-liknande ställen eftersom vi går på Öppna förskola så ofta. Har man möjlighet och framförallt viljan tycker jag det är toppen om barnen kan vara hemma lite längre. Och jag vill absolut vara hemma med honom lite längre.

Så det dröjer ett bra tag tills jag kommer lämna ifrån mig den här lilla killen! 
 
 

Tänk vad långt jag kommit.

publicerat i Allmänt, Personligt;
 
♡      ♡      ♡
 Wow vilken tjej! Frida är min absolut äldsta vän och vi har känt varandra innan vi ens kunde sitta ♡ Här står hon på Sannes balkong, mitt på Södermalm. Drömmarnas läge! Dessa bilder är från Sannes kalas i fredags. Så kul jag hade alltså!
 
Godmorgon! Vi har haft en bra natt. Tror verkligen det börjar släppa nu, Cornelis sover allt fler timmar i sträck nu vilket är underbart! Han somnar ju som en klocka 18.30 varje kväll utan bråk så vi får ju hela kvällarna ihop jag och Jonas. Det ska man vara tacksam för. Bara för att jag uttryckte detta nu så lär det väl ändras, såklart :)
 
Jag satt iallafall nyss och tänkte på helgen som nyss passerade. När jag åkte till Stockholm i fredagskväll så var jag helt inställd på att ta tåget tillbaka till Uppsala vid 23-tiden. Men kan lova att det kändes SJUKT trist när man landade på sin nära väns födelsedagsfirande. Alla peppade att följa med ut vilket jag är glad för. Cornelis klarar ju sig själv med Jonas en natt. Han är inte nyfödd längre. Men det kom att ta mig nästan 10 månader innan jag var redo för nått sånthär. Jag tar allt i min takt, och ska komma ihåg det till nästa barn att man inte behöver stressa med sånna här saker. Var sak tar sin tid, och dessa begränsningar man kan uppleva med en bebis - de kommer inte vara för evigt, det har jag förstått nu... Och i lördagsmorgon släppte jag ytterligare på kontrollen när Jonas ensam fick packa allt inför helgen och åka med Cornelis mellan Uppsala-Täby. Rätt himla skönt faktiskt att slippa tänka på alla hundratusen saker som inte får glömmas! Att gå ut och festa och låta C sova ensam utan mig samt att låta honom åka ensam med sin pappa mellan två städer - det är att ha kommit långt för mig :)
 
HA EN FIN DAG FINA NI! ♡