Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Valborg.

publicerat i Allmänt;

 

✩         ✩         ✩

 

 
 
 
Godmorgon! I skrivande stund har jag världens mysstund för mig själv. Cornelis vaknade 05.00 imorse (snälla, gör inte detta till en vana C!!) men somnade om på lite välling alldeles nyss. Har ätit ugnspannkaka och färkpressad juice till frukost och sitter nu alltså och avnjuter morgonkaffet samtidigt som jag bloggar. Dessa morgonstunder i min ensamhet är viktiga för mig! Behöver lixom vakna till liv på egen hand..
Idag är det alltså Valborgsmässoafton, och hade det varit för några år sedan hade denna tjej snart börjat uppladdningen för en riktig röjarkväll. Men jag gillar detta MYCKET bättre - mysdag med mitt barn och en lugn kväll! Pappan ska däremot ut och festa heeeela dagen, och det är han så värd verkligen! ✩ Valborg i Uppsala är galet galet stort verkligen.
 
 
Jag önskar dig en fin dag och tat lugnt därute såväl
om du står vid en majbrasa ikväll eller om ska på skogsrave!
 
 
 
 

Min bästa tid är nu.

publicerat i Allmänt;
 
 
♡         ♡         ♡
 
Förra våren var jag en rätt rastlös höggravid tjej och hade ingen aning om det fantastiska som väntade mig. Nu, ett år senare, spenderar jag denna årstid ihop med människan som kom att förändra allt till det bättre. Min son. Att stå bredvid och låta honom uppleva simpla saker som vinden, fåglarna, blommorna, gräset, gungan och sanden som han inte kommit i kontakt med innan - det är rätt jäkla häftigt. För det är något speciellt med våren ändå. Jag är nog inte ensam om att känna att "livet kommer tillbaks" lite grann vid just denna årstid? Efter en lång vinter med ytterklädes-harv brukar inspirationen landa som ett paket på posten hos mig iallafall. Annars är vetskapen om att hela våren samt resten av livet kommer att spenderas ihop med min son det som ger mig mest pepp i livet just nu.
 

För att bli lite mer specifik - vad är det som gör just denna vår extra taggande? Ja, förutom att nu vara mamma så handlar vårpeppen för mig kort och gott om en kombination av att vistas ute ihop med den nyfunna lusten att piffa upp sig själv igen. Och så maten!!!
 

Skulle jag bara ha en dag kvar i livet att leva så skulle den dagen spenderas på en picknickfilt. Att äta utomhus med personer man älskar slår allt.
 

Mina två. Är så galet galet tacksam för dem varenda dag.
 

Även kaffet blir godare utomhus. Apropå kaffe. Världens mysigaste dryck. Jag brukar alltid "spara" det till en stund efter frukosten för att riktigt dra ut på den härliga morgonstunden. Och jo, att matcha läppar och naglar maxar vårpeppen i min mening!
 

Inspirationen landar som ett paket på posten hos mig om våren - hur menar jag där? Jomen det blir så mycket roligare att sätta på sig skira blusar, luftiga fladderbyxor och lackskor när det är varmt ute. Kyla och fashion går inte ihop, heter det inte så? 😉 Kanske är det extra kul just för mig att göra sig lite fin denna vår eftersom att jag förra året inte kom i något annat än stora elefanttofflor på grund av graviditeten.
 

Snart GÅR han! Jag tycker hela livet är så mycket roligare nu när jag har barn. Vi har så mycket härliga aktiviteter inplanerade hela våren såsom Skansen, besök till bondgårdar och naturreservat. Störtmysiga saker som jag knappt tror jag skulle kommit på om jag inte haft min son..
 

Låta honom uppleva våren, juste ja. Då kan det hända att en barkbit slinker in i munnen. Man måste ju få smaka på våren också.


Alla hittar vi oss själva på olika sätt. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag hittade mig själv när jag blev mamma. Älskar att ha fått en egen familj, och kanske lite extra just nu när det är vår ☀️
 
 
För att fortsätta i vårpeppens namn - nu ska lilla familjen ut och köpa varsin glasstrut. Det slutar lixom aldrig. Lycka beror på dig ♡
 
 
 

Sjuk och ha barn.

publicerat i Allmänt;
 
♕       ♕       ♕
 

Mammas lilla busunge 
Alltid så glad och nyfiken!

 

Älskar dig!!!!!!!!!!

 

Godmorgon! Usch, förkylningen håller i sig. Men jag är inte lika trött idag, så jag är nog frisk till kvällen skulle jag tro. Det är första gången som jag är lite krasslig sedan Cornelis kom för 10 månader sedan. Tur nog stannade Jonas hemma från sitt extrajobb på ICA idag. Skulle inte orkat ha hand om Cornelis själv hela dagen mellan 11-20..
Annars försöker jag bara proppa i mig massa vitaminer idag - apelsin och ingefära bland annat! Och kaffe!!!! Gud alltså, Cornelis ville göra dag vid 05.00 imorse. KUL! 😚 Idag ska vi bara vila!
 
 
ÖNSKAR ER EN
FIN LÖRDAG FINA NI!