Välkommen! ♡ Jag som driver denna blogg heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Jonas och vår son Cornelis som föddes sommaren 2017. Jonas och jag träffades redan som 18-åringar och vi har alltid drömt om att bilda familj tidigt. Jag är utbildad sjuksköterska men är just nu mammaledig. Jag siktar på att utbilda mig till barnmorska senare i livet när det känns rätt. Jag älskar att fota vackra saker och tenderar att lägga lite för mycket tid på att fota matbilder och dylikt. Annat som dyker upp i bloggen är söta bebisbilder eller mig poserandes på en parkbänk i solbrillor. Jag önskar sprida glädje hos dig som läser. Man skulle kunna kalla min blogg för en renodlad mammablogg. Hoppas du trivs och vill stanna kvar här! Kram ♡ Kontakt: becka_93_1@hotmail.com

Egna klämmisar.

publicerat i Allmänt;
 
 
 
 
 


Nu under tre dagar har vi testat detta för oss nyfunna påfund - göra egen klämmis till Cornelis. VILKEN GREJ!! Varför har jag inte gjort detta tidigare? Vill med detta inlägg inte stressa någon till att man "borde" göra egen klämmis till sitt barn. Klämmisarna på affären är bra! Detta tycker jag bara är så himla roligt att exprimentera med. Och kom ihåg - jag är mammaledig och även om min unge är supervild så har jag tid över att fundera ut och fixa med sånthär 😉
 
Klämpåsarna beställde jag från ett märke som heter ChooMee och inspiration till klämmis-recepten har jag hittat här. Cornelis favorit är ångkokta päron med plommon som mixas ihop med grötpulver med mangosmak. Jag smakade även själv, på riktigt hur gott som helst!
 
Nu sover skatten och jag och mannen ska faktiskt göra lite mer klämmis till honom. Haha, romantisk fredagssyssla!? Vi ska även göra egen julkola nu ikväll. Och skriva på lite fler adresser på julkorten. Så där har ni alltså vår ytterst spännande men i mina ögon MEGAmysiga alldeles perfekta fredagkväll. Julmusik och levande ljus har vi såklart också för att öka på julkänslan.
 
Kram hörrni /R.
 
 

Julpyntar och julbakar - Vlogg.

publicerat i Allmänt, VIDEOS;
 
Igår hade vi en så himla mysig juldag vilket jag fångade på film! Kolla gärna om ni vill! Snart ska jag och Cornelis på öppna föris med våra kompisar, så mys!
 
Kram / R.
 
 

Gravidlistan - graviditet nummer 2.

publicerat i Allmänt, Graviditet nr 2;


Här kommer min gravidlista för graviditet nummer 2. Den kommer från Elsas blogg från början. Om ni vill se hur jag svarade på ungefär samma frågor när Cornelis var 8 veckor gammal så finns den att kolla på här.


⋆    ⋆    ⋆    ⋆    ⋆    ⋆

När blir du mamma?
Det är beräknat att jag blir mamma för andra gången den 5:e maj 2019. Men jag tror bebisen kommer 2:a maj om magkänslan får säga sitt.


Var graviditeten planerad?
JAA. Superdupermycket JA. Finns inget i livet jag vill hellre än att ha en familj, och min man vill samma. Vet personligen inte vad jag skulle göra utan barn. Jag är så mycket en mamma rakt igenom.

 

 

När berättade du om graviditeten?

Väldigt tidigt för tjejkompisar (typ vecka 7), dels eftersom det blev så uppenbart att jag inte ville ha alkohol vid olika tillställningar. Några veckor senare fick våra familjer veta. Gick ut med graviditeten för bekanta personer i vecka 16.

 

Hur många barn vill du ha?
TRE 💖

Tätt ihop eller långt isär?
Det kommer skilja 1 år och 10 månader mellan våra söner. Nummer tre vill vi ha om kanske 5-6 år. Men känner jag mig själv rätt kommer jag bli sugen på nummer tre betydligt tidigare. Vill nog iallafall inte ha fler barn än tre eftersom jag verkligen vill kunna fokusera på alla mina älsklingar till 110%. Vi kommer garanterat bara få killar, känner det på mig haha. Då blir vi en riktig pojkfamilj, och det känns fint!

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
Nej 😁

Hur har graviditeten känts hittills?
Så lättsam. Knappt känt av att jag varit gravid. Lite låg och matt var jag i början mellan varven, men annars har jag känt mig precis som vanligt.

 

Gillar du att vara gravid?
Ja verkligen! Älskar att känna sparkarna där inne. Men jag gillar framförallt att vara gravid när magen är stor. Känner mig så stolt då. Tycker gravida är bland det finaste som finns att se på. Bära på liv lixom, kan nästan gråta.


Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?

Det blir en pojke igen 💗

Hur tänker du kring förlossning?
Är supertaggad! Bara jag slipper se andra föda på film, sånt är lite skräck ju. Ska verkligen försöka vara mycket mer närvarande denna gång. Precis som förra gången vill jag inte ha någon smärtlindring som kan riskera att stanna upp förloppet och ge komplikationer efteråt (tänker alltså på epidural), utan jag vill köra på i mitt eget flow och andas i lustgasen 😍

 

Hur tänker du kring första bebistiden?
Jag är inställd på att det kommer bli tufft. Nej men missförstå mig rätt nu. Jag vet att det säkerligen kommer bli otroligt jobbigt i början, men jag kommer klara det. Har man bara rätt inställning så klarar man det mesta. Vi kommer alltså ha två små blöjbarn som kommer kräva otroligt mycket på olika sätt. Kommer dessutom vara mycket själv med killarna i början som det ser ut nu eftersom Jonas förmodligen kommer börja jobba på sitt första jobb som nyexad civilingenjör där på sommaren. Men det är inte direkt som att hans jobb eller examen skulle hindrat oss från att skaffa nummer två nu när vi gör det. För såhär är det - ska man hålla på och tänka så finns det ALDRIG ett perfekt tillfälle att skaffa barn.

Jag kommer lägga ner alla krav på ett perfekt hem den första bebistiden, eller krav på att jag själv ska se bra ut för den delen. Ser framför mig hur bebisen kommer hänga med i en sjal på min mage stor del av tiden, samtidigt som jag steker köttbullar till Cornelis för att sen sitta ned på golvet i hans rum när han leker och jag ammar lillebror. Vi kommer ta det väldigt lugnt vi tre, inte hetsa iväg på saker. Det kommer gå superbra, och ingen ska få mig att känna mig osäker kring detta eller ta sig rätten att skrämma upp mig. Ibland känns det som att vissa älskar att skrämma upp andra, och jag är starkt emot sånt. Kan man inte bara peppa varandra?

Dem är iallfall mina barn, mitt eget kött och blod som jag älskar gränslöst och vi kommer klara detta tillsammans. Och så är det med det, punkt slut. OCH SOM JAG LÄNGATR TILL BEBISGOS!!!! Och jag längtar till amningen också, finns inget mysigare i världen ju. Hoppas det funkar lika bra som det gjorde med Cornelis och att jag kan amma ett helt år!Har ni bestämt namnet sedan innan?

Japp, vi har bestämt namn till lillebror. Vår T💗 Namnet får ni veta i maj när han fötts.

 

/R.